Jaké víno vás v zimě zahřeje?

Leden už máme za sebou a podle meteorologů pravou zimu před sebou. Choulíte se do huňatých svetrů? Co se zahřát správně vybraným vínem? A jaké víno zvolit, abyste se v zimním období zahřáli?
Jaké zvolit víno v zimě?
Věříme, že s našimi tipy budete skvěle připraveni na každé období v roce, ale když je ta zima? Jaké víno vás více zahřeje? Bude to osvěžující bílé nebo těžší červené? Za Wine Food Klaret patří k mrazivému zimnímu počasí jednoznačně sklenička granátového červeného vína!
Proč pít v zimě červené víno?
Červené víno v nás přirozeně vyvolává hřejivý pocit domácí atmosféry. V zimních obdobích si dopřáváme i kaloricky výživnější pokrmy, a tak raději sáhneme po kvalitním červeném víně s příjemnou tříslovinou než po svěžím bílém víně, které ladí spíše s lehčími jídly.
Tip od Wine Food Klaret
Červené víno se nebojte otevřít i hodinu před podáváním, dekantujte ho a nalejte do větších sklenic, ve kterých se dostatečně rozvine jeho aroma a plnější chuť. Sklenice s cibulovým tvarem, typické pro červená vína, se plní pouze do třetiny.
Jaké víno zahřeje?
Velikán mezi evropskými víny s fascinující historií! Řeč je o Portském vínu, známém také jako Vinho do Porto, Oporto, Porto nebo jednoduše jako portské, fortifikované víno produkované výhradně v údolí řeky Douro v severní oblasti Portugalska. Charakteristicky sladké červené víno, servírované často jako dezertní víno.
V čem je portské tak vynikající?
Portské víno nabízí nekonečné možnosti pro kombinaci s pokrmy. Tradičně se podává ke konci stolování se sýry nebo jako digestiv po večeři, ale přidává se i do připravovaných hlavních jídel a dezertů. Považuje se za velmi společenské víno, které pozvedne každou příležitost setkání.
Už je vám teplo? Dveře ve Wine Food Klaret jsou otevřené!